Banner
Domů > Znalosti > Obsah

Účinky olejů Eucalyptus

Dec 24, 2015

Eukalyptový olejje obecný název pro destilované olej z listů eukalyptu, rod rostlin z čeledi Myrtaceae původem z Austrálie a pěstuje po celém světě. Eukalyptový olej má historii široké uplatnění, jako farmaceutické, antiseptikum, repelent, aroma, vůně a průmyslové využití. Listy vybraných druhů Eucalyptus jsou parní destilací extrahovat eukalyptový olej.
Typy a produkce
Eukalyptového oleje v obchodu jsou rozděleny do tří širokých typů podle jejich složení a hlavní konečné použití: léčivé, voňavkářské, kosmetické a průmyslové. Globální produkce dominuje Eucalyptus globulus. Eucalyptus kochii a eukalyptu polybractea však mají nejvyšší obsah cineol, v rozmezí od 80-95 %. Britského lékopisu uvádí, že olej musí mít minimální cineol obsah 70 %, pokud je farmaceutické kvality.
Hlavní využití:
1. repelent a biopesticide.
2 léčivé a dezinfekční: eukalyptový olej má antibakteriální účinky na patogenní bakterie v dýchacích cestách. Inhalační eukalyptový olej páry je decongescens a léčba bronchitidy
3.Flavouring: eukalyptový olej se používá jako přísada na nízké úrovni (0,002 %) v různých výrobcích, včetně pečiva, cukrovinek, masných výrobků a nápojů.
4.Fragrance:IT se obvykle vkládá do mýdel, detergentů, krémy a parfémy.
Bezpečnost a toxicita
Pokud spotřebovány interně v nízké dávce, jako aromatická složka nebo farmaceutických produktů za doporučenou cenu, založené na cineol "olej z eukalyptu" je bezpečné pro dospělé.

Back